Saturday, November 23, 2013

Cokollata (Receta nga Dafina Tushaj)


Perbersit per 20 cope:
100 gr miell kokosit 50 ml pana 35 gr pluhur sheqer 35 gr gjalp 150 gr cokollate e embel
Pregatitja:
Ne fillim ne nje ene mikesojme miellin e kokosit me pluhur sheqerin duke e perzier mire qe te dyja . Ne nje tjeter ene shkrijme gjalpin dhe ne ene shtojme dhe panen, duke e mikesuar mire qe te marrim nje krem te mire, duke i miksuar me ndihmen e nje luge dhe masen e hedhim ne enen ku kemi edhe miellin e kokosit, duke i perziere me luge derisa te formohet nje mas homogjene pak e trashe. Marrim nje leter furre dhe e hapim mbi tavoline, dhe fillojme te formojme cokollatat duke ju dhene formen, edhe me dore. Pasi kemi kryer pune i fusim ne frigo per rreth 1 ore.
Per krem cokollaten:
200 gr cokollate 50 gr gjalp gjysme filxhani me qumesht
Marrim 200 gr cokollat te zeze te embel dhe e ndajm ne kube, e hedhim ne nje ene dhe i shtojme me pak se gjys filxhanit me qumesht dhe nje cop te vogel te gjalpit dhe tenxheren e vendosim ne zjarr te embel te shkrihet, duke e perzier vazhdimisht qe te mos na digjet. Pasi kremi eshte gati,ngjerrim nga frigoja cokollatat dhe fillojme ti fusim brenda ne krem ,pataj i nxjerrim me luge dhe i vendojme serisht ne leteren e furres. I fusim serisht ne frigo per rreth 1 ore dhe ju befte mire :)

No comments:

Post a Comment