Tuesday, November 19, 2013

FETINA PULE ME VERE TE BARDHE (Receta nga Leonora Pane)


Per 6 persona: 
6 fetina pule, 
40g gjalpe, 
3 luge supe me vaj ulliri, 
nje gote vere te bardhe, 
3 luge miell, 
kripe e majdanoz, 

Pergatitja:
Ne nje tigan hidhni vajin dhe gjalpin dhe vereni ne flake mesatare, pastaj merni fetinat hidhini kripe kalojini ne miell qe te lyhen mire nga te dyja anat dhe verini ne tigan te skuqen nga te dyja anet, kur te jen skuqur hidhni veren dhe verini kapakun lerini derisa te thahet vera duke i kthyer here pas here, 3-4 min e fundit hidhni majdanozin e grire, per 3-4 min jan gati per tu servirur. ne vend te veres mund te behen edhe me sukon e dy limonave varet si ju pelqejne. 

No comments:

Post a Comment