Tuesday, November 19, 2013

Peshk me kerpurdha. (Receta nga Erjona Balla)



Duhen:
1.5 kg peshk
400 gr kerpurdha
1 qepe
5 luge djathe parmigiano
2 veze
100 gr tule buke
qumesht 
majdanoz
40 gr gjalp
domate
kripe
piper i zi

Pergatitja:
Peshkun e pastruar i heqim shtyllen kurrizore dhe te gjitha halat e kriposim dhe e lem menjane.

Marrim buken dhe e zbusim ne qumesht dhe e lem per 10 min.
Ne tigan skuqim qepen e grire imet me gjalpe deri sa te zverdhet.
Grijme kerpurdhat ne kubike te vogla dhe i shtojme ne nje tas ku do pergatisim perberjen.

Me pas ne tasin me kerpurdhat shtojme buken (me pare e shtrydhim qe ti heqim qumeshtin) djathin ,, vezet e rrahura,,qepen e skuqur,,, majdanozin,,,kripen dhe piperin e zi.
I perziejme mire te gjitha perberjet per 5-7 minuta.

Marrim peshkun dhe siper shtojme perberjen me kerpurdha dhe keshtu vazhdojme me te gjithe peshqit.
Dhe pasi i kemi mbushur te gjithe peshqit i vendosim ne tepsi ku me pare kemi shtuar gjalpe dhe siper u vendosim domte te prera ne feta qe mos te digjet peshku dhe i pjekim per 1 ore ne temperatur 250°-300°.

No comments:

Post a Comment