Na duhen per kekun:
250 margarine.
225 gr sheqer.
300 gr mjell qe fryhet vete (farina)
2 luge kafeje beking pawder.
4 veze.
Lekuren e dy limonve.
Per sherbetin:
100 gr sheqer.
Lengun e dy limonave.
Per shtresen e siperme:
250 gr sheqer pluhur.
5 luge leng limoni.
Pergatitja:
Rahim margarinen me sheqerin sa te shkumohet, shtojme miellin , baking pawder, vezet , lekuren e grire imet me rende , i rrahim per pak te gjitha bashke. Lyejme formen me gjalpe ,shtojme masen , dhe pjekim ne 160 gr C per 35- 40 minuta pa hapur furren.
Ziejme sherbetin pr 3 minuta sa per tu tretur sheqeri , hedhim sherbetin e vaket keiku i nxehte. Per salcen siper, ( nese deshironi e perdorni nese Jo nuk eshte e detyrushme ne recete ) perzjeme lengun e limonit me sheqer pluher ne zjar te avashet per pak minuta ja hedhim siper kekut te nxehte. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment