Laker 1 kokerr mesatare,
800gr miell misri,
1gote kos,
2gota qumesht,
1filxhan kafeje uje,
1filxhan kafeje ajke qumeshti,
5 luge gjellegjalp,
Kripe 1 luge gjelle.
Pergatitja:
Marim lakren e grijme ne rende, i hedhim 2/3 luge gjelle vaj, 2 gota uje, kripe dhe e lejme te zieje ne zjarr te avashet. Marim miellin e misrit e hedhim ne nje ene, qumshtin, ajken, dhe kosin, kripen I perziejme te gjitha bashke. Bejme nje brume jo te trashe shume. Lyejme tepsine me vaj rendisim nje shtrese e hapim me dear ne te gjithe tepsine, e vendosim ne furre deri sa te mare nje ngurtesi. E nxjerim nga furra vendosim lakrat qe mos te jene te lengshme, mbulojme te gjithe tepsine, lard vendosim nje shtrese tjeter brumi, e hedhim gjalp sipas deshires dhe piqet deri ne kte ngjyre. Ju befte mire:)
No comments:
Post a Comment