Perberesit:
1kl Spinaq
500 gr lempjeta(Ose lloj qumeshtore e bardhe qe perdoret ne sallate)
5 presh
1 filxhan vaj
100-150 gr djathe te bardhe
1 filxhan caji miell misri
Per brumin:
1 e 1/2 gote qumesht
250 gr kos
Kripe
1 filxhan kafeje vaj
2 Veze
3 Filxhane caji mjell misri
Pergatitja:
Ziejme per 5 minuta spinaqin dhe lempjetat ,i kullojme nga uji dhe i lyejme me kripe. Skuqim per pak minuta preshin, shtojme spinaqin dhe lempjetat, sapo ti trazojme per pak minuta i heqim nga zjari dhe shtojme mjellin e misrit, djathin ,i perzjejme mire e mire me duar.
Pergatitim brumin:
Ne ene kuzhine shtojme qumeshtin e vaket, kosin, vajin, miellin, pak e nga pak duke e trazuar shtojme dhe vezet. (Brumi duhet te jete i holle sa te shtrohet me lugen e gjelles ne tepsi) Marim tepsi te thelle dhe e lyejme me vaj, shtojme gjysmen e brrumit ,hedhim mbushjen dhe nga siper shtrojme dhe pjesen tjeter te brumit.
Sperkatim me vaj,pjekim ne 200 gr C per 50-60 minuta. Ju befte mire AAA Mos haroni dhe nje gote dhalle
No comments:
Post a Comment