Polenta (miell misri) salcice,
kerpurdha (porcini)
majdanoz,
hurdha
vaj ulliri, (sasia varet nga personat)
Pergatitja:
Ne nje tenxhere hidhni uje kripe dhe dy luge supe me vaj ulliri dhe vereni ne zjerr, kur te nxehet uji filloni te hidhni miellin e misrit nga pak deri sate trashet duke e trazuar vazhdimisht me nje luge druri per 10min, pastaj hidheni ne nje ene katrore dhe lereni te ftohet, me pas merni nje tigan me tre luge vaje ulliri dhe hidhni salcicen dhe lereni deri sa te thaje ujin qe nxjerr, pastaj shtoni kerpurdhat te prera ne copa te vogla, hidhini hurdhat te grira imet pak kripe dhe majdanozin te grire imet, shtoni gjysem gote me uje dhe lereni te zjeje ngadale me flake te ulet, kur te thaje ujin hiqeni, merni polenten (miellin e misrit) qe keni lene te ftohet dhe prejeni ne forma si ne foto ose si tju pelqeje dhe skuqeni ne vaj te bollshem, me pas hidhini nga nje luge me salcicen dhe kerpurdhat siper dhe jan gati per tu ngrene. Ju befte mire :)
E falenderoj Leonoren :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment