Thursday, November 21, 2013

Pershesh me kulac gruri dhe mish Gjel deti. (Receta nga Erjona Balla)



Per 4-5 persona duhen:
1.5 kg Mish Gjel deti
kulac me miell gruri
3 qepe mesatare
melcit,plencin dhe zemren e gjelit
kripe
nenexhik 3 luge gjelle

Pergatitja:
Pjekim gjelin ne furre me vaj kripe.
Marrim kulacin e bejme ne copa te vogla e vem ne nje tepsi dhe e lem menjane.
Ne nje tigan grijme qepen e skuqim deri sa te zverdhet shtojme melcin, zemren dhe plendesin e prere ne kubik.
I lem te skuqen mir dhe me pas shtojme yndyren e gjelit qe poqem dhe 2 gota uj ose sipas sasis se kulacit qe keni. I ziejme per 30 minuta dhe kur e kemi fikur i shtojme nenexhikun dhe e hedhim tek kulaci e trazojme mire deri sa te zbutet.

Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment