Perberesit:
250gr qiqra,
2-qepe,
2-hudhra,
400-500gr mish vici,
1-spec te kuq,
lekuren e nje limoni,
1-filxh kafe vaj,piper,
100gr salce.
Pergatitja:
Marim mishin e presim ne copa dhe e veme ne nje tas,shtojmeqepet e grira,hudhrat,specin e prere ne feta,vajin lekuren e limonit piperin dhe i perziejme mire.E mbulojme dhe e vejme ne figorifer te qendroje ter naten,te njejten gje bejme dhe me qiqrat i mbushim me uje ne nje tas dhe i lejme per tere naten.Te nesermen vejme qiqrat te ziejne per 30 min.Me pas ne nje tenxhere tjeter skuqim mire mishinin sic eshte me perberesit e tjere,kur te kete ndryshuar ngjyre shtojme qiqrat pa lengun,salcen dhe i lejme per 5 min.Me pas hedhim lengun qe kane zier qiqrat dhe i lejme te ziejne ne temp te ulet,per 20 min.Nje recete fantastike. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment