Per gjellen:
6-presh pa gjethet,
3-karrota,
1-tufe majdanoz,
100gr salce domatesh.
Per qoftet:
400gr mish te grire,
1-veze,
2-luge vere te kuqe,
1-luge vaj,
1-fete buke bajate e zbutur para me uje,
piper,majdanoz.
Pergatitja:
Hedhim perberesit e qofteve ne nje tas dhe i punojme mire gjer sa brumi te forcohet,i mbulojme dhe i vendosim ne figorifer.Ne tenxhere hedhim 1-filxh caj vaj dhe skuqim preshte dhe karrotat te prere ne copa te medha si ne foto,i skuqim mire,hedhim majdanozin i shtojme uje sa te mbulohen dhe i lejme te ziejne per 30 min.Me pas nxjerrim qoptet i bejme ne forma i lyejme mire me miell dhe i vendosim siper gjelles,i shtojme dhe nje gote uje dhe i lejme ne zjarr te nngadalte per 30 min akoma,duke tundur tenxheren here pas here.Eshte nje gjell fantastike qe ja vlene ta besh. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment