Na duhen:
100 gr miell ermik ( simigdali ose mjell elbi)
400 gr miell
3 luge supe, kakao
3 luge kafe , baking powder
400 gr sheqer
6 veze
400 gr kos
Sherbeti:
5 gota uje
5 gota sheqer
2 luge leng limoni
Pergatitja:
Rahim vezet bashke me sheqerin per 10 minuta. Ne vazhdim shtojme kosin, miellin, kakaon, miellin ermik, baking powder, i trazojme te behen nje mase, lyejme nje tepsi te thelle me gjalpe mire e mire dhe shtrojme masen. Pjekja ne 180 gr C per 30 -35 minuta. Sherbetin e pergatitim me pare se revania na duhet i ftohte, 7 minuta zjerje do. Sapo nxjerim revanine nga furra e cpojme me thike ne disa vende dhe hedhim sherbetin , me pas e presim. siper shtojme arra te shtypura dhe miell kokosi. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment