Monday, November 25, 2013

TORTA me kafe (Receta nga Dafina Tushaj)


Perbersit
- 200 gr miell - 200 gr sheqer - 150 gr gjalp - 5 veze - 1 bustin vanilje - 1 bustine pluhur per pekje (levito, baking powder, peciv) - 1 filxhan kafe ekspresit - sheqer pluhur per dekorim
>Procedura:
Ne nje ene hedhim te kuqin e vezes , ndersa te bardhen e hedhim ne nje tas dhe per momentin e leme menjeane. Te kuqin e rrahim me mikser sebashku me sheqerin derisa te shkrihet ,pastaj shtojme dehe gjalpin dhe e mikesojme mire. Pastaj shtojme miellin dhe livieton duke e mikesuar mire. Ne nje ene tjete mikesojme me mikser te bardhet e vezes derisa te kene arritur nivelin si pane e montuar. I hedhim tek ena ku tek mielli tek brumi dhe i mikesojme me delikatese me luge ngadale . Brumin e ndajme ne dy ene, ne njeren ene hedhim kafen dhe e mikesojme mire,dhe ne tjetren hedhim vaniljen. Pastaj marrim taven dhe hedhim ne te pjesen qe eshte me kafe dhe pastaj pjesen tjeter qe eshte me vanilje. E fusim ne furr te piqet ne tem 180 ° C per 35 min . Pasi eshte ftohur e dekurojme me pluhur sheqer.

No comments:

Post a Comment