Duhen:
400 gr biskota
100 gr gjalp
500 ml pana
100 gr bajame te pjekura dhe arra
Per kremin e pasticerise duhen:
4 te verdha veze
100 gr sheqer
70 gr miell
600 ml qumesht
pak lekur limoni
Fillojme me pergatitjen e kremit te pasticerise:
Ne nje tenxhere shtojme vezet dhe sheqerin i trazojme per 2 min, me pas shtojme miellin perseri i trazojme dhe me pas shtojme qumeshtin e vaket pak e nga pak deri sa te shkrihet i teri mielli.
Me pas tenxheren e vendosim ne zjarre dhe i shtojme pak lekur limoni ( lekur jo te grire) dhe e trazojme gjithmon per mos tu krijuar kokrra dhe pasi fillon te beje flluskat e para e fikim sepse nese e lem shum kremi do te dali shum i trashe heqim lekuren e limonit dhe e lem te fotohet.
Marrim biskotat i grijme bashke me arrat dhe bajamet, shkrijme pak gjalpin dhe ja shtojme biskotave i trazojme per pak dhe biskotat i shtrojme ne tepsi ku do te pergatisim torten dhe e pjekim ne furre per 15 minuta.
Nderkohe qe biskotat piqen montojme panen.
Marrim tepsin me biskotat qe poqem i shtrojme kremin e pasticeris dhe siper i vendosim panen.
Zbukurimi sipas deshires.
E vendosim ne frigorifer per 2 ore dhe gati per tu servirur. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment