Perberesit per gjellen:
500gr spinaq,
200gr mish te grire,
2-qepe,
piper,majdanoz ,nenexhik.
Per brumin:
2-gota miell,
2-luge vaj,
2-luge uthull dhe uje sa te mari gjer sa brumi mos te ngjisi me neper duar.
Pergatitja:
Ne nje tigan me pak vaj skuqim mishin e grire, me pas shtojme qepet dhe i skuqim per disa min akoma, hedhim dhe spinaqin e grire, majdanozin, nenexhikun dhe i lejme gjer sa te zbutet mire spinaqi. Ne nje tas hedhim perberesit e brumin dhe ujin e hedhim pak nga pak duke punur, brumi eshte gati kur nuk ngjit me neper duar. Hapim nje pete te madhe me ndihmen e nje gote e presim, ne cep te petes se prere hedhim nje luge te vogel me gjell, i lyejme cepet me pak uje dhe e mbyllim peten si ne foto me ndihmen e nje piruri,keshtu veprojme gjer sa ti mbarojme. Me pa i skuqim ne vaj te nxehte gjer sa te marin ngjyre. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment