Perberesit:
500gr mish te grire,
2-qepe,
1-veze,
nje fete buke bajate (te zbutur para ne uje),
piper,majdanoz,
1-luge vaj.
Per salcen:
2-filxh caj salce,
1-qepe,
2-hudhra,
1-filxh kafe vaj,
Pergatitja:
Hedhim perberesit e qofteve ne nje tas dhe e punojme per disa min.Me pas e fusim ne figorifer per 30 min. Marim qepet per salcen e drijme ne rende bashke me hudhrat dhe i skuqim mire,me pas shtojme domatet,bisjtat e majdanozit qe e hodhem te oftet sic jane, nje luge sheqer, piper dhe nje gote uje. I leme te ziejne per disa min, me pas marim qoftet i bejme ne forme i lyejme me miell dhe i hedhim te salca i ziejme bashke per 15-20 min te tjera dhe jane gati. Mund ti servirim sic jane me salcen ose me pilaf.
Per pilafin duhen:
1-gote oriz,
2-gota uje,
1-luge gjalp,
2 luge vaj ulliri.
Skuqim orizin mire me vajin dhe gjalpin i shtojm ujin dhe e leme kete ziej. Kur te jete gati e mbulojme per 5 min me nje pecete te paster dhe me pas servirim. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment