Tuesday, December 3, 2013

Gurabie (Receta nga Ervina Saliu)


Perberesit:
5-filxh caj miell,
2-filxh gjalp,
1-filxh sheqer,
2-te kuqe veze,
2 luge liker,
1-luge pluhur pjekes,
2-vanilje,

Per servirje sheqer pluhur.

Pergatitja:
Ne nje tas perziejme miellin me pluhurin pjekes dhe vaniljet. Ne tas te mikserit rrahim gjalpin dhe sheqerin gjer sa te zbardhen,shtojme te kuqet e vezeve dhe vazhdojme rrahjen,hedhim dhe likerin,me pas shtojme miellin pak nga pak duke e punuar me dore brumin.Marim copa nga brumi dhe i bejme ne forma sipas deshires,i vejme ne tepsi ku kemi vene leter pjekese i pjekim ne furre te parangrohur ne 180 gr per 20-25 min. Nxjerrim tepsin nga furra i sperkasim gurabiet me anthonero nese kemi nese jo ska problem,me pas i i hedhim sheqer pluhur dhe i vendosim ne pjatele. Ju befte mire

No comments:

Post a Comment