Wednesday, January 29, 2014

Biskota me grimca cokollate (Receta nga Ervina Saliu)



Perberesit:
1-filxh caj sheqer pluhur,
180 gr gjalp,
rreth 250 gr miell,
lekuren e nje portokalli,
150 gr cokollate te grire,
1 lugw te vogel sode.

Pergatitja:
Rrahim ne mikser gjalpin qe e kemi lene per shum ore jashte figoriferit me shqerin pluhur per 10 min, me pas shtojme cokollaten dhe miellin qe e kemi perzier me soden e punojme me dore brumi duhet te jete i bute. Me pas e marim e vendosim ne nje leter pjekese i vendosim dhe nje tjeter lart dhe e hapim ne nje pete te trashe, e presim me ndihmen e nje gote, i vendosim ne tave ku kemi vene leter pjekese, i fusim te ngrirja per 10 min me pas direkt ne furre te parangrohur dhe i pjekim ne 180 gr per 10 min sa te marin pak ngjyre, i nxjerrim dhe i lejme ne tave gjer sa te ftohen, me pas i fusim ne tas dhe i mbulojme. Dalin fantastike 

No comments:

Post a Comment