Monday, January 13, 2014

Byrek me gjize (Receta nga Ervina Saliu)



Perberesit:
2-gota miell,
2-luge vaj,
2 luge uthull,
kripe dhe rreth nje gote uje.

Per mbushjen: 
200gr gjize,
2-veze,
2 luge vaj,
piper majdanoz.

Pergatitja:
Marim perberesit e brumit i hedhim ne nje tas dhe shtojme ujin pak nga pak duke punuar brumin.Kur te jete gati e ndajme ne dy pjese.Marim pjesen e pare e ndajme ne 5 topa te vegjel dhe cdo njeren e hapim ne madhesin e nje pjate te vogel,i lyejme te gjitha mire me niseshte dhe i vendosim njera mbi tjetren,dhe ehapim ne nje pete te vetme.E vendosim ne tave te lyer me vaj shtojme gjizen qe e kemi perzier me vezet,vaj dhe erzat nga lart vendosim peten tjeter qe e kemi hapur ne te njejten menyre si e para,e sperkasim me pak uje ,dhe pak vaj dhe e pjekim ne 200 gr per 30 min.

1 comment: