Perberesit:
400gr miell
2 veze
1 gote kos (erzeni)
4 luge gjelle gjalp
100 gr lajthi
100 gr cokollate (kopse)
1 pevic
2 gota uji sheqer
3 luge gjelle kakao
Pergatitja:
1.Ne nje ene rrahim te verdhat e vezeve + sheqerin, me pas shtojme te bardhat (te rrahura me pare) + kosin + disa copa cokollate te coptuara +1 luge gjalp + pluhurin pjekes.
I perziem mire dhe shtojme miellin pak nga pak.
Masen e pergatitur e veme te piqet ne nje tave te lyer me pak vaj ose gjalp.
2. Ne nje ene veme 3 luge gjalp dhe copat e mbetura te cokollates te cilat I shkrime me ane te nje “Banjo Marie”.
3.Pasi perfundon pjekja e kekut e leme te ftohet dhe me pas me ndihmen e nje luge e lyejme te gjithe me cokollate (mund te perdorim dhe furcen e kuzhines).
4. Mbi cokollate hedhim dhe lajthite e coptuara.
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment