5 gafore
500 gr oriz
1 qepe
1 luge uzo
1 luge koper i grire holle
Piper , Kripe
Vaj
Pergatitja
Gaforet duhet te kemi kujdes te jene te gjalla.
Vendosim ne tenxhere gaforet me uje te bollshem, i zjejme sa te ndryshojne ngjyre nga jeshil ne te kuq.
Sapo te zjehen i heqimnga tenxherja .lengune kullojme ne nje site te holle.
Ne tenxhere shtojme qepen e skuqim pak sa te zbutet e shuajme me uzo (ose leng limoni ) shtojme orizin, erzat me radhe dhe 1 luge kafeje piper te kuq.
Une e mas ne kete menyre orizin me ujin, (1 gote oriz 1 gote uje).
Shtojme lengun e gaforeve ne oriz, dhe e zjejme deri sa te pije lengun. Me pas vendoseni ne forma ose pjatat e sherbimit .
Gaforet hapini shtoni pak piper te zi nga brenda , ju befte mire
No comments:
Post a Comment