Tuesday, February 4, 2014

Byrek me spinaq (Receta nga Ervina Saliu)



Perberesit per brumin:
2-gota miell,
1-filxhan kafe qumesht,
4-luge vaj,
kripe dhe uje sa te mari gjer sa te behet nje brum i bute.

Per gjellen: 
500 gr sinaq,
200gr djath te bardhe,
1-tufe koper,
1-tufe majdanoz.

Pergatitja:
Hedhim miellin,qumshtin vajin ne nje tas dhe i perziejme mire,me pas shtojme ujin duke e punur brumin gjer sa te behet masa e bute,e fusim ne tas e mbulojme dhe e lejme ne figorifer per 30 min.Ne nje tas tjeter presim spinnaqin,dhe erzat i kriposim shum pak dhe i lejme menjan per 20 min.Marim brumoin e nndajme ne kater pjese marim dy te paret i hapim ne madhesin e nje pjate e lyejm njeren mire me niseshte dhe vendosim tjetren nga lart dhe e hapim ne nje pete te jete e trashe,e shtrojme ne tave hedhim gjellen nga lart djathin dhe hapim peten tjeter ne te njejten menyre.E presim ,e sperkasim me pak vaj dhe pak uje dhe epjekim ne 200 gr per 30 min.Del fantastik Ju befte mire

No comments:

Post a Comment