Friday, February 14, 2014

Embelsira (Receta nga Ervina Saliu)



Perberesit:
2-filxh miell,
gjysme filxhani sheqer,
2-luge kakao,
1-filxh caji me qumesht,
1-luge pluhur pjekes,
1-filxh kafeje me cokollat te grire,
100 gr gjalp ne temp dhome.

Per cokollaten lart:
200 gr cokollat te zeze,
1lug gjalp.

Pergatitja:
Marrim gjalpin dhe shqerin dhe e rrahim ne mikser per 10 min, me pas shtojme qumshtin ku ne te kemi shkrire kakaon, miellin qe e kemi perzier me pluhurin pjekes dhe cokollaten e grire i perziejjme mire me pas i hedhim ne forma zemre ose cfar te deshironi.

I pjekim ne 170 gr per 10 min.Me pas i lejme te ftohen,ne nje tas hedhim cokollaten dhe gjalpn dhe e vejme mbi nje tenxhere te vogel ku e kemi mbushur me uje dhe e lejme qe cokollata te shkrihet me avullin e ujit.

Marim kekat dhe i lyejme me cokollaten i hedhim arra lart nese deshironi dhe jan gati. Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment