Friday, March 28, 2014

Krem karamel (Receta nga Brikena Metaj)


Për 4 gota qumësht: Miell 2 lugë gjelle Sheqer 4 lugë gjelle Vezë 2 kokërr
Ziejmë qumështin pasi kemi hequr menjanë një gotë. Ndërkohë rrahim vezët me sheqer, shtojmë miellin, pak qumësht dhe përziejmë. E shtojmë përzierjen në qumështin në zjarr. Trazojmë sa të marrë valë dhe të mpikset. E heqim nga zjarri dhe hedhim në të vanilje ose aroma të tjera si lëkurë portokalli, limoni etj. Përgatitim karamelin: Shkrijmë pak sheqer pa e lënë të nxehet shumë dhe e hedhim në fundin e formave. Mbi të shtojmë kremin e përgatitur. Pasi ftohen mirë përmbysen dhe janë gati për t’u servirur. Ju bëftë mire!

No comments:

Post a Comment