Përbërësit:
500 gr mëlçi pule
4-5 kokrra qepë
1 spec të kuq
1 spec jeshil
1 domate
Verë e bardhë
Hudhra
Qiqra
Kripë, piper, kanellë
Dafinë, majdanoz,
Grijmë hollë qepët (sasia sipas dëshirës). Skuqim lehtë në tigan me pak vaj ulliri. Shtojmë mëlçitë e prera në copa, specat, erëzat (kripë, piper, pak kanellë, dafinë). Kaurdisim lehtë në zjarr mesatar për disa minuta.
Pasi kanë pirë lëngun e vet shuajmë më verë të bardhë ose me uthull. Afër fundit shtojmë hudhrat, kaurdisim edhe pak, shtojmë qiqrat dhe në fund majdanozin. Një darkë e shkëlqyer, por mund ta përdorni në çdo rast sipas dëhsirës. Mund të shtoni edhe limon sipas dëshirës. E shkëlqyer për meze me raki. Ju bëftë mirë!
No comments:
Post a Comment