Perberesit:
Baze per torte, (panespanje)
pasta di zucchero,
400 ml pana,
100 gr nutela,
100 ml qumesht,
pije alchermes ,
ngjyroses per embelsira ,
receta per Pasta di zucchero
Receta per panespanjen, (baza per torte)
Perberesit ,
6 kokrra veze ,
6 luge sheqer ,
6 luge miell ,
1 pako vanilje ,
Sipas deshires lekure limoni ose portokalli.
Pergatitja:
Ndajme te bardhat e vezes nga te verdhat, te bardhat i rrahim me pak fare krip sa te behen shkume, hedhim sheqerin, i rrahim akoma, shtojme te verdhat nje e nga nje duke i rrahur, me pas me nje site te vogel hedhim miellin duke e trazuar ngadale per te mos humbur volumin hedhim lekuren e limonit, vaniljen, e hedhim ne tepsi te shtruar leter kuzhine dhe e pjekim ne 180 grd per 25 -30 mint.
E lem te ftohet , me pas mund ta perdorni per torta te ndryshme. Ju befte mire
Pergatitja:
Marim bazen e tortes e ndajme ne 2 pjese, e veme ne pjate embelsirash, e sperkasim me qumesht dhe alchermes, veme shtresen me nutela, siper vemdosim panen per embelsira, me pas lagim me qumesht dhe pije pjesen tjeter e panespanjes, e vendosim siper, e lyejm te gjith me nje shtresr te holle pane, edhe anet, me pas hapim pasten e zuccheros ja vendosim tortes, i heqim anet e teperta, me pas pjeset e mbetura i ngjyrosim me ngjyres embelsirash e hapim perseri dhe i presim ne format si ne foto, per te ngjitur mire lulet, me furce i lyejme me pak mjalt. E leme te ftohet dhe eshte gati per servirje. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment