Wednesday, April 2, 2014

Buke e embel gershet.( me foto hap pas hapi) (Receta nga Ervina Saliu)


Duhen: 
500 gr miell,
3-luge gjalp te shkrire,
3-luge sheqer,
1-luge maja,
pak kripe dhe qumesht per zenjen e brumit rreth 1 gote.

Ngrohim qumshtin te jete i vaket hedhim sheqerin ne te dhe majane dhe i perziejme te shkrihen mire.Ne nje tas tjeter hedhim miellin,kripen dhe gjalpin e shkrire me pas shtojme qumshtin dhe punojme brumin per disa min(nese brumi ngjit neper duar i shtojme miell akoma,dhe nese eshte shum i forte i shtojme qumesht)E mbulojme me pas dhe e lejme te dyfishohet,me pas pas e marim e hapim ne nje pete si ne fotot dhe kur te kemi mbaruar gershetat e mbulojme dhe e lejme per 40-50 min akoma ne vend te ngrohte,me pas e lyejme me pak qumesht dhe e pjekim ne 190 gr per 15-20 min. Ju befte mire 

E falenderoj Ervinën  Kushdo që ka dëshirë të publikojë recetat e tij/saj në këtë faqe është i/e mirëpritur 

No comments:

Post a Comment