Monday, April 28, 2014

Hamburger ne kushte shtepie (Receta nga Ervina Saliu)


Duhen per buken;
500 gr miell te bardhe,
1-luge maja,
kripe ,
uje,.

Ne nje tas hedhim miellin,kripen,me pas shtojme ujin e vakur ku kemi shkrire dhe brenda majane,e punojme brumin per disa min,me pas e lejme te dyfishohet,e marim e bejme ne topa i hedhim fara buke nga lart nese deshirojme ,e lejme per nje ore me pas e pjekim ne 200 gr per 10-15 min.

Per mbushjen;
200 gr mish te grire,
1-fete buke bajate,
majdanoz,
piper,
rigon.

I hedhim te gjitha perberesit ne nje tas, me pas e bejme ne topa dhe e hapim qe mos te jete shume e trashe, mishit i hedhim dhe 2 luge vaj, e veme ne tigan qe nuk ngjit pa vaj fare dhe i pjekim mire nga te dyja anet. Marim paninet i hapim ne mes i lyejme te dyja anet me majones ose kos,i vejme byftekun qe me pare i kemi vene dhe nje fete djath tosti,domate dhe cfardo tjeter qe deshironi,.Femijet do kenaqen shume Ju befte mire

No comments:

Post a Comment