Sunday, April 13, 2014

Speca, kerpudha dhe domate te mbushura (Receta e derguar nga Sajmira)


Na duhen:
9 Speca
4 domate 
2 kerpudha
400 gr mish te grire
400 gr oriz (karolina)
1 thelpi hudher
4 qepe jeshile.
1 qepe e thate.
1 tufe majdanos.
1 Filxhan vaj.
Kripe-rigon-piper te zi.
1 kuti me salce domate.

Pergatitja.
Pastrojme brendesine e perimeve. Zemrat e domateve dhe te kerpudhave nuk i flakim por i grijme ne mbushje. Skuqim qepet te dyja bashke sa te zbuten, shtojme mishin e grire, mbushjet qe hoqem nga domatet, kerpudhat.

Sapo te fillojne te skuqen shtojme orizin, skuqim pak dhe orizin shtojme salcen dhe erzat me radhe.

Shtojme dy gota uje sapo ta pije e heqim mbushjen menjane.

Mbushim perimet i vendosim me radhe ne tepsi, orizi i mbetur e hedhim ne meset bosh te tepsise, shtojme 3 gota uje te nxehte, pak vaj nga siper pak kripe dhe pjekim ne 200 gr C sa te skuqen.
Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment