Na duhen:
9 Speca
4 domate
2 kerpudha
400 gr mish te grire
400 gr oriz (karolina)
1 thelpi hudher
4 qepe jeshile.
1 qepe e thate.
1 tufe majdanos.
1 Filxhan vaj.
Kripe-rigon-piper te zi.
1 kuti me salce domate.
Pergatitja.
Pastrojme brendesine e perimeve. Zemrat e domateve dhe te kerpudhave nuk i flakim por i grijme ne mbushje. Skuqim qepet te dyja bashke sa te zbuten, shtojme mishin e grire, mbushjet qe hoqem nga domatet, kerpudhat.
Sapo te fillojne te skuqen shtojme orizin, skuqim pak dhe orizin shtojme salcen dhe erzat me radhe.
Shtojme dy gota uje sapo ta pije e heqim mbushjen menjane.
Mbushim perimet i vendosim me radhe ne tepsi, orizi i mbetur e hedhim ne meset bosh te tepsise, shtojme 3 gota uje te nxehte, pak vaj nga siper pak kripe dhe pjekim ne 200 gr C sa te skuqen.
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment