Per pandispanjen nevojiten:
8 veze
500 gr miell
1 bustin pluhur per pjekje (baking powder, peciv, livieto)
400 gr sheqer
Pergatitja:
Mikesojme me mikser vezet me sheqerin sa te shkrihet sheqeri.
Pastaj shtojme miellin dhe ne fund livieton duke i perziere me luge ngadale.
Masen e hedhim ne tave, tava duhet te jete e gjate pasi pandispanja do rrotullohet, per me gjat shiko ne foto, dhe e fusim te piqet ne furre te ngrohur me pare ne tem 180 ° C per rreth 30 min.
Nderkohe per kremin na duhen:
600 gr çokollat e bardhe
1.5 lt krem qumeshti (pana ose lloj tjeter paketimi se varet ku jetoni)
50 gr gjalpe
4 gota ujit me uje dhe 2 gota me rum dhe 2 luge sheqer dhe luleshtrydhe rreth 500 gr ose 1 kg .
Shkrijme çokollaten e bardhe ne ne nje ene ne zjarre te ulet sebashku me gjalpin duke e perziere vazhdimisht qe mos te na digjet.
Pasi çokollata eshte gati e heqim nga zjarri dhe e leme menjane.
Heqim pandispanjen nga furra dhe e lagim me shurupin e pregatitur me rum,
Pastaj e presim pandispanjen ne nje shirit, shiko foton, siper e lyejme me krem cokollate dhe brenda shtrojme nje rrjesht me luleshtrylle te prera ne copa te vogla.
Fillojme ta rrotullojme torten, keshtu veprojme deri ne fund.
Pasi torta eshte gati, pregatisim panen dhe fillojme ta dekorojme siper.
Ne fund e zbukurojme serisht me luleshtrydhe.
No comments:
Post a Comment