Sunday, April 27, 2014

TORTE (Receta nga Leonora Pane )


2 shtresa pandispanje, (baza e tortes) 
pana, 
luleshtrydhe, 
rum dhe brume sheqeri (pasta di zucchero) per dekorimin e tortes, 

Pergatisni panen dhe nje pjese ndajeni ne nje tase dhe ngjyroseni me boje ne embelsirash, merni nje pjatance dhe vendosni nje shtrese te pandispanjes, lageni pak me rum dhe hidhini nje shtrese pana te pa mgjyrosur, merni luleshtrydhet, grijini ne copa te vogla dhe hidhjani siper panes, pastaj vini shtresen tjeter te pandispanjes dhe lageni prap me rum, merni brumin e sheqerit, nje pjese hapeni sa siperfaqja e siperme e tortes, dhe pjesen tjeter ngjyroseni me ngjyra embelsire sipas deshires ose si ne foto, une kam perdorur ngjyren jeshile dhe roze, dekorimin mund ta beni ne menyra te tjera ose si ne foto, merni nje qese guzhine dhe hidhni panen qe ngjyroset dhe dekoroni torten rreth e qarke.

No comments:

Post a Comment