PERBERSIT
1 Lulelaker mesatare
500gr mish te grire
1 qepe
1 veze
2 thelpi hudher
4 luge gjelle galete (buke e thermuar)
Menderz
Majdanoz
Krip,piper
Pak vaj ulliri
50grDjath Parmesan
20 kokra patate te vogla
Ose 3-4 te medha
2 karota
Rigon
Pak gjalp
1 gote uje
(Sipas deshires feta te holle proshute)
Vendosim lulelakren te ziej pergjysem.10-15 min.
Nderkoh ne nje ene hedhim mishin qepen e grir holle ne mixer, hudhrat, vezet, majdanoz, me
Pasi lulelakra eshte gati e lem te ftohet e vendosim me pas ne tave dhe e mbulojm me mishin.(siper i vendosim fetat te holla proshute sipas deshires)
Patate dhe karota i vendosim ne nje ene ku hedhim krip piper rigon i trazojm dhe i vendosim reth lulelakres i hedhim gjalpin dhe nje gote uje.
E vendosim ne fure per 1 Ore ne 150C
JU BEFTE MIRE
No comments:
Post a Comment