5 palltixhana(te medhenj),
200-gr mish te grire,
2-qepe,
2-hudhra,
4-domate.
Pergatitja:
I ndajme palltixhanat ne mes dhe i pastrojme pjesen e brendshme si ne foto.I lejme menjane dhe pergatisim gjellen.Skuqim lehte qepet dhe hudhrat gjer sa te zbuten shtojme mishin e grire dhe i lejme per disa min,nga pse e palltixhanave qe hoqe grijme disa ne gjelle,i hedhim dhe domatet e grira dhe i lejme per pak.Me pas i shtojme 1 filxh caji uje dhe e lejme gjer sa te trashet gjella.Marim palltixhanat i skuqim mire nga te dyja anet(ose mund ti pjekim dhe ne furre une i bera te skuqura) u hedhim pak kripe dhe i mbushim duke i hedhur 2 luge nga gjella.Dhe nga lart i hedhim besamelen .Per besamelen duhen; 2-luge gjalp,1-lug vaj,3-luge miell,2-filxh caj qumesht(te ngrohte),piper dhe 1 veze.Hedhim vajin dhe gjalpin gjer sa te nxehen shtojme miellin dhe e perziejme gjer sa te mari ngjyre te verdhe,e heqim nga zjarri i hedhim qumshtin e ngrohte dhe piperin dhe e perziejme shum shpejt mos te behet me kokrriza.E vejme rerisht ne zjarr dhe e lejme gjer sa te trashet duke e perzier vazhdimish kur te jete gati ,e heqim e lejme te ftohet pak dhe i hedhim vezen duke e perzier.Mbushim palltixhanat nga lart,dhe i pjekim ne 200 gr rreth 13-20 min,gjer sa te mari ngjyre nga lart besamela.Ju befte mire :)
E falenderoj Ervinen :)
Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment