Nevojiten:
700 gr kungull (jo te njome por i kuq, pra kungull dimeror)
nje got vaj nje qumesht,
dy gota miell,
500gr djath,
3 kokrra veze,
kripe ,
sheqer,
gjalp.
Pergatitja:
Fillimisht lyejme tepsine me gjalp.
Ne nje ene hedhim kungullin ku e kemi grire ne rende, hedhim vezet, dy luge te vogla sheqer, dy krip, qumeshtin, miellin dhe vajin, i trazojme te gjitha se bashku pastaj hedhim 250 gr djath pasi i trazojme serisht.
E hedhim brumin e krijuar ne tepsi e shtrojme ne menyre qe te perhapet mire ne tepsi, shtojme na larte 250 gr e djathit qe patem lene ne copa te vogla!
Mund te shtoni, dhjozem, apo te tjera erza, sipas preferencave preferoni!
Ps. Foto eshte mare nga interneti sa per ilustrim.
E falenderoj Ejolen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur!
No comments:
Post a Comment