Perberesit:
400 g oriz,
400 g laker e bardhe,
300 g fasule,
2 dege selino,
120 g karrota,
3 domate,
25 gr margarine ose vaj,
sallam i coptuar,
1 luge kafeje kripe,
piper, 1 tablete supe, 1 liter uje,
½ gote vere te bardhe.
Pergatitja:
1. Grihet holle lakra dhe hidhet ne tenxhere me fasulet, selinot dhe karroten e grire, domatet e gira, kripe, tableten e supes dhe 1 liter uje. Mbyllet tenxherja dhe pas fishkellimes lihet te zjeje per 40 minuta.
2. Pas kesaj kohe ne nje tigan kaurdisen margarina dhe shtohet salami I prere ne kubike, orizi qe te mare shije dhe ne fund vera.
3. Kur vera te avulloje, bashkohet orizi me zarzavatet, perzihen, mbyllet tenxherja dhe lihen per 8 minuta te tjera.
4. Hapet tenxherja, perzihet mire dhe sperkatet me piper te sapobluar. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment