Perberesit:
2 kile patate bejkon, (mish i tymosur)
kerpudha sipas deshires
5 kokra veze te zjera,
piper, kripe dhe krem qumshti nje kuti!
Pergatitja: Pastrojme patatet dhe i vendosim ne nje tenxhere per te zjere!
Gjate zjerjes i provojme me pirun ne qofte se piruni futet lirisht ate here patatet kan zjer i heqim nga tenxherja dhe i leme te ftohen!
Me pas i presim per se gjeri ne feta jo shume te trasha! Marim tepsine hedhim pak vaj dhe e lyejme tepsine mire!
Shtrojme patatet me radhe dhe shume afer me njera tjetren, pastaj marim bejkon ose proshute sipas deshires dhe i vendosim lart mbi patatet e vendosura pak me perpara ne tepsi vemdosim dhe kerpudhat!
Gjithashu dhe vezet e zjera te prera ne gjithashtu!
Pak kripe dhe piper, gjithashtu duhet i mbulojm me nje shtres tjeter me patatet e zjera!
Pasi i kemi mbuluar mire hedhim kremin e qumeshtit, sipas deshires mund te hedhim dhe djath te grire!
Piqet per nje ore ne 200 grad deri sa te mari ngjyren e pjekjes!
E falenderoj Etleven! Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e veta ne kete faqe eshte i/e mirepritur!
Ps. Foto eshte mare nga interneti sa per ilustrim!
No comments:
Post a Comment