Per 4-5 persona duhen:
1 kg patate
500 gr mish te grire
3 qepe mesatare
beshamel 500 ml
salce 400 gr
3 karrota
hudhra
4 dege selino
kripe
piper te zi
vaj ulliri
Pergatitja:
I presim patatet ne feta por jo shum te trasha.
Te gjitha patatet i skuqim lehte dhe i leme menjane.
Ne tiganin ku kemi skuqur patatet shtojme qepen e grire imet , karroten, hudhrat dhe selino dhe i skuqim deri sa te zverdhen.
Pasi jan skuqur i shtojme mishin e grire i lem per 10 minuta te skuqen bashk dhe shtojme salcen piperin e zi ,kripen i lem per 15 minuta.
Ne tepsin e pjekjes shtrojme gjysmat e patateve ne feta duke u munduar mos te lejme boshlleqe me pas shtojme kimen dhe perseri patatet dhe siper i shtojme beshamelen.
E pjekim ne temperatur 200° deri sa te marre ngjyren si ne foto.
No comments:
Post a Comment